Nowoczesne rozwiązania technologiczne w naczyniach do gotowania

13 maja 2021 Tagi , , , , , , ,

Dobre garnki to podstawa zdrowej kuchni, dzięki nim oszczędzasz na żywności, energii, gazie, czasie. Nie tracisz nerwów, a obiad zawsze jest na czas. Producenci naczyń do gotowania oferują nowoczesne rozwiązania technologiczne. Dzięki czemu nie musisz martwić się, że potrawa się przypali. Nie poparzysz się sprawdzając temperaturę patelni, możesz smażyć z tłuszczem bądź bez niego, a wszystko zależy od Twoich preferencji. Dzięki zastosowanym technologiom, gotowanie jest jeszcze przyjemniejsze, a przygotowane potrawy bardziej aromatyczne, pod warunkiem, że znajdziesz idealne garnki dla siebie.

Nieprzywierająca powłoka

Często przez producentów naczyń do gotowania podkreślana jest nieprzywierająca powłoka. Najczęściej mówi się o niej w przypadku patelni, ale garnki do gotowania również mogą mieć taką powłokę. Linię garnków z nieprzywierająca powłoką Intensium, wzmocnioną minerałami, oferuje np. Tefal. Jeśli odpowiednio zadbamy o naczynia, nie powinniśmy mieć żadnych problemów z przywieraniem składników. Coraz większą popularnością cieszą się garnki i patelnie z powłoką ceramiczną. Jej zaletą jest to, że najczęściej wykonywana jest z naturalnych materiałów, które są bezpieczne dla zdrowia i środowiska. Garnek z powłoką ceramiczną  daje soczystość i chrupkość przygotowywanym potrawom.

To również krótszy czas przygotowania posiłku, bo powłoka jest świetnym przewodnikiem ciepła, rozprowadzając je równomiernie. Ceramika jest materiałem nie tylko bezpiecznym dla zdrowia, ale też odpornym na wszelkiego rodzaju zarysowania. Z łatwością się ją czyści, resztki łatwo usuwa się za pomocą ciepłej wody. Niewątpliwą zaletą naczyń do gotowania z powłoką nieprzywierającą, jest minimalizacja tłuszczu w kuchni. Możesz go zupełnie wyeliminować ze smażenia, gdyż patelnia go nie potrzebuje. Nowoczesne garnki i patelnie są idealne dla wszystkich, którzy dbają o linię i zdrowie.

 Gotowanie
Gotowanie

Właściwa temperatura do gotowania

Thermo-spot to jedna z bardziej przydatnych funkcji naczyń do gotowania. Wskaźnik temperatury informuje o tym, kiedy naczynie jest rozgrzane do właściwej temperatury. Dzięki temu unikamy sprawdzania w inny sposób, często prowadzący do oparzenia. Jest to również ochrona dla urządzenia, nadmiernie nagrzana patelnia, może ulegać odkształceniom. Dzięki wskaźnikowi temperatury, uzyskujemy optymalne warunki do przygotowania smacznych potraw.

Ergonomiczne kształty

Nowoczesne garnki oraz patelnie są zaprojektowane w taki sposób. By łatwo było je użytkować oraz optymalnie wykorzystać do przygotowania różnego rodzaju potraw. Ważnym elementem są zimne uchwyty. Poza tym producenci oferują bogactwo wzorów i kolorów. Dzięki czemu idealnie dopasujemy naczynia do gotowania do naszej kuchni i naszych potrzeb.

Poprzedni

Zalety ćwiczenia w domu

Squash to zdrowie!

Następny

1 komentarz do wpisu “Nowoczesne rozwiązania technologiczne w naczyniach do gotowania”

  1. Czyli co, mozna smazyc zupelnie bez oleju? Z checia wyeliminowala bym olej z mojej kuchni bo wydaje mi sie, ze uzywamy go za duzo… Teflon to jeden z lepszych wynalazkow ludzkosci…

    Odpowiedz

Dodaj komentarz